HTML

SZABAD SZELLEMI MŰHELY

A Szabad Szellemi Műhely egy kulturális-közéleti társaság. Rendezvényeinket 2005 decembere óta havi rendszerességgel tartjuk a XVII. kerületi Tacuba étteremben (Budapest XVII. Hajdúcsárda u. 5.). Blogunk elindítása előtt vendégünk volt: Bálint György, Bauer Tamás, Bus István, Daróczi Ágnes, Dóci József, Dombóvári Csaba, Galgóczy Árpád, Gyárfás István, Hámori Gabriella, Heller Ágnes, Herencsár Viktória, Hódos Mária, Huzella Péter, Karafiáth Orsolya, Kéri László, Kis János, Kiss Tibor, Klein Judit, Konrád György, Ludassy Mária, Martonosi György, Mecseki Hargita, Schilling Árpád, Soma, Török Ádám, Varnus Xavér és Veiszer Alinda. Ezen a blogon 2009 tavaszától olvashatnak vendégeinkről és rendezvényeinkről. Elérhetőségünk: szabadszellemimuhely@gmail.com

Friss topikok

  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Jó olvasni arról,hogy vannak olyan lelkészek,akik a karhatalmi nyomás ellenére sem törtek meg. Kös... (2010.09.25. 19:03) Előzetes: Iványi Gábor lelkész

Öt évesek lettünk!

2010.01.02. 19:35 :: Papa1

 

Szinte hihetetlen, de a Szabad Szellemi Műhely 2010-ben az ötödik évébe lép! A 2005. decemberi alakuló összejövetelünk után, 2006. januárjában beinduló „nagyüzem” első vendége Schilling Árpád, az akkor még működő, ma már legendás Krétakör színház igazgatója, rendezője volt. Az európai színpadokat meghódító, itthon egyedülálló társulat vezetőjének meghívásával feladtuk magunknak a leckét, amelyet azután igyekeztünk megfelelően megoldani. Szabadelvű társaságnak valljuk magunkat. A szellem szabadságát képviseljük, amely nyitott minden egyéni gondolat és az abból születő, értéket teremtő produktum befogadására. Meghívottjainkat is csak ennek alapján választottuk és így lesz ez a jövőben is. Bízunk benne, hogy az estjeink iránti érdeklődés nem lankad, sőt növekedni fog, hiszen csak ekkor élhetünk meg újabb öt évet. Az elmúlt négy évben tehát olyan vendégeket hívtunk, akik a saját „műfajukban” kiemelkedőt alkottak, és sokunk érdeklődésére számíthattak még akkor is, ha néhányuk kevésbé volt  ismert. Fontosnak tartottuk, hogy ennek Rákosmentén élő képviselőit is bemutassuk. Így Bálint György, Bauer Tamás, Bus István, Daróczi Ágnes, Gerő András, Hámori Gabriella, Heller Ágnes, Huzella Péter, Karafiáth Orsolya, Kéri László, Kis János, Kiss Tibor, Klein Judit, Konrád György, Ludassy Mária, Mécs Imre, Nyikos István, Soma, Szerdócz Ervin, Szirtes Edina, Török Ádám, Varnus Xavér és Veiszer Alinda mellett vendégünk volt a kerületi Galgóczy Árpád, Gyárfás István, Herencsár Viktória, Hódos Mária, Martonosi György és Mecseki Hargita is. A névsorból látszik, hogy eredeti elképzeléseinknek megfelelően a kultúra képviselőié volt a főszerep, de mivel mindennapjainkban a fontos társadalmi kérdések sem kerülhetők meg, így az azokban való elmélyedésben nyújtottak segítséget a meghívott filozófusok, politológusok, történészek.  

Mit tervezünk a jövőben? Természetesen újabb érdekes vendégek meghívását. Régi találkozások felújítását mindazokkal, akikkel azóta fontos dolgok történtek. Januárban mindjárt az igazán izgalmas Karafiáth Orsolyát (a képen) szeretnénk megnyerni - új verseskötete megjelenése kapcsán - egy újabb beszélgetésre. A blogunkat szeretnénk színesíteni a nálunk járt vendégekről szóló hírekkel, könyv, film, zene és program ajánlatokkal.

Várjuk az írásokról, vendégekről szóló véleményeket, javaslatokat, és várunk minden érdeklődőt az estjeinken!

Legyünk mindannyian sikeresek 2010-ben! (BA)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaszemu.blog.hu/api/trackback/id/tr931640212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása