HTML

SZABAD SZELLEMI MŰHELY

A Szabad Szellemi Műhely egy kulturális-közéleti társaság. Rendezvényeinket 2005 decembere óta havi rendszerességgel tartjuk a XVII. kerületi Tacuba étteremben (Budapest XVII. Hajdúcsárda u. 5.). Blogunk elindítása előtt vendégünk volt: Bálint György, Bauer Tamás, Bus István, Daróczi Ágnes, Dóci József, Dombóvári Csaba, Galgóczy Árpád, Gyárfás István, Hámori Gabriella, Heller Ágnes, Herencsár Viktória, Hódos Mária, Huzella Péter, Karafiáth Orsolya, Kéri László, Kis János, Kiss Tibor, Klein Judit, Konrád György, Ludassy Mária, Martonosi György, Mecseki Hargita, Schilling Árpád, Soma, Török Ádám, Varnus Xavér és Veiszer Alinda. Ezen a blogon 2009 tavaszától olvashatnak vendégeinkről és rendezvényeinkről. Elérhetőségünk: szabadszellemimuhely@gmail.com

Friss topikok

  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Jó olvasni arról,hogy vannak olyan lelkészek,akik a karhatalmi nyomás ellenére sem törtek meg. Kös... (2010.09.25. 19:03) Előzetes: Iványi Gábor lelkész

Előzetes: Béki Gabriella szociológus

2010.10.20. 14:28 :: Papa1

„Azt mondják, hogy az ember személyisége a külsejében is tetten érhető. Ha őt nézem, akkor ezt az állítást minden komolyabb kétség nélkül el tudom fogadni. Szép kívül, és ami belül van az gyönyörű. Keveset ismerek, akire azt tudnám mondani, hogy ez egy valóban jó ember. Ő egyike ezeknek. Megdöbbentem, amikor azt láttam, milyen megértő tud lenni azokkal szemben, akik hátba szúrták. A legtöbb az ember, ha kap egy hatalmas pofont, azt keresi, hol tudja azt gyorsan és hatványozottan visszaadni. Gabi viszont azonnal azt kutatja, miért érezte az az ember úgy, hogy fel kell őt pofoznia, és szinte még ezzel a mozdulattal felmentést is igyekszik keresni a cselekedetre. Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen még létezik a XXI. században. És azért elviselhető a minket körülvevő világ, mert ilyen emberek élnek még közöttünk. Életcélja volt mindig a mások megsegítése. A politikában is ez motiválta őt. Elveihez vakon, de nem elvakultan ragaszkodik. Tenni akar.” – írták róla a 168 óra online-on.

Béki Gabriella 1949. december 16-án született Budapesten. 1968-ban érettségizett az I. István Pénzügyi Technikumban, 1974-ben szerzett diplomát a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetemen. 1980-ig tudományos kutató, 1986-ban az ELTE Bölcsészettudományi Karán szociológiatanári diplomát szerzett. 1983-tól 1990-ig a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen tanított. Az 1980-as években életmódkutatással, az egészséget veszélyeztető rizikótényezők kutatásával és a pályakezdő orvosok helyzetével foglalkozott. 1981-től a Magyar Szociológiai Társaság tagja. Egyetemi évei alatt kezdett el politikával foglalkozni. Jelentős szerepet játszott a rendszerváltás körüli eseményekben. Szervezője volt a Rakpart Klubnak és a Duna-körnek. 1988-ban alapítója volt a Szabad Kezdeményezések Hálózatának, majd az SZDSZ-nek. Évekig a liberális párt szervezője, országos ügyvivő testületének tagja, országos tanácsának elnöke. 1990 – 2010 között országgyűlési képviselő, legfontosabb sikerének a fogyatékos személyek jogairól szóló törvény elfogadtatását tartja.

Béki Gabriella 2010. október 28-án 18 órakor a Szabad Szellemi Műhely vendége lesz a Tacuba étteremben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaszemu.blog.hu/api/trackback/id/tr12386026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása