HTML

SZABAD SZELLEMI MŰHELY

A Szabad Szellemi Műhely egy kulturális-közéleti társaság. Rendezvényeinket 2005 decembere óta havi rendszerességgel tartjuk a XVII. kerületi Tacuba étteremben (Budapest XVII. Hajdúcsárda u. 5.). Blogunk elindítása előtt vendégünk volt: Bálint György, Bauer Tamás, Bus István, Daróczi Ágnes, Dóci József, Dombóvári Csaba, Galgóczy Árpád, Gyárfás István, Hámori Gabriella, Heller Ágnes, Herencsár Viktória, Hódos Mária, Huzella Péter, Karafiáth Orsolya, Kéri László, Kis János, Kiss Tibor, Klein Judit, Konrád György, Ludassy Mária, Martonosi György, Mecseki Hargita, Schilling Árpád, Soma, Török Ádám, Varnus Xavér és Veiszer Alinda. Ezen a blogon 2009 tavaszától olvashatnak vendégeinkről és rendezvényeinkről. Elérhetőségünk: szabadszellemimuhely@gmail.com

Friss topikok

  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Jó olvasni arról,hogy vannak olyan lelkészek,akik a karhatalmi nyomás ellenére sem törtek meg. Kös... (2010.09.25. 19:03) Előzetes: Iványi Gábor lelkész

Ajánló - Spring Island: Get movin’ !

2010.07.08. 14:17 :: Papa1

A Spring Island együttes a hazánkban is rendkívül népszerű - sokak által hallgatott, de kevesek által játszott - smooth-jazz stílust képviseli, melyet olyan világnagyságok előadásából ismerhetünk, mint George Benson, David Sanborn, George Duke, Grover Washington és Bob James, valamint a Mezzoforte, az Incognito, és a Yellow Jackets zenekaroktól. Dallamvilágukban egyaránt helyet kapnak a modern groove-ok, az izgalmas harmóniák, a latin ritmusok és a lírai szerzemények, az elektronikus és akusztikus hangszerek, az első hallásra is könnyen befogadható zenei témák és az improvizáció is. Első – június 18-án megjelent - lemezük, a Get movin'! minden szempontból különleges: stílusuk a senkivel sem összehasonlítható, a smooth-jazz határait feszegető zene, amely egyszerre lágy és dallamos, ugyanakkor erőteljes és dinamikus is egyben. Magyar zenekarként először sikerült olyan lemezt készíteniük, amelyen a világhírű, többszörös Grammy-díjas Dave Samuels (Spyro Gyra, Carribean Jazz Project stb.) is játszik. (warnermusic)

Az együttes tagjai:
György Ákos - izgalmas zenei megoldásokat kedvelő, sokoldalú zeneszerző, zongorista-szintetizátoros.
Galgóczi Balázs - a modern fúziós és jazz-gitározás egyik hazai kiválósága.
Csepregi Gyula – az együttes szólistája, Magyarország leginkább szívhez szóló szaxofonosa.
Kátai István - az együttes kongása és ütőhangszerese, az afro-kubai és latin ritmusvilág specialistája.
Horváth Zoltán – dobokon játszik.
Takács Donát – basszusgitáros.

Vendégművészek:
Dave Samuels - vibrafon
Sztankovits Kata – vokál

A zenekar ütőse Kátai Pisti (akivel hallgatóként személyesen is találkozhattunk a Szabad Szellemi Műhely estjein) az alábbi levelet küldte:

Kedves Barátok!

Nagy-nagy örömmel értesítelek Benneteket, hogy végre megjelent a SPRING ISLAND zenekar lemeze. (Aki már tud róla, ne vegye zaklatásnak, bár nem árt többször is hallani a jó hírt.) Nem is akármilyen vendégművész közreműködésével! A kétszeres Grammy-díjas DAVE SAMUELS vibrafonozik rajta. Szokásos szerénységem ellenére is azt kell írjam, hogy fantasztikusan jó lemez lett! Remélem mindenkinek tetszeni fog!
http://www.springisland.eu

Sok szeretettel: Pisti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaszemu.blog.hu/api/trackback/id/tr32138519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása