HTML

SZABAD SZELLEMI MŰHELY

A Szabad Szellemi Műhely egy kulturális-közéleti társaság. Rendezvényeinket 2005 decembere óta havi rendszerességgel tartjuk a XVII. kerületi Tacuba étteremben (Budapest XVII. Hajdúcsárda u. 5.). Blogunk elindítása előtt vendégünk volt: Bálint György, Bauer Tamás, Bus István, Daróczi Ágnes, Dóci József, Dombóvári Csaba, Galgóczy Árpád, Gyárfás István, Hámori Gabriella, Heller Ágnes, Herencsár Viktória, Hódos Mária, Huzella Péter, Karafiáth Orsolya, Kéri László, Kis János, Kiss Tibor, Klein Judit, Konrád György, Ludassy Mária, Martonosi György, Mecseki Hargita, Schilling Árpád, Soma, Török Ádám, Varnus Xavér és Veiszer Alinda. Ezen a blogon 2009 tavaszától olvashatnak vendégeinkről és rendezvényeinkről. Elérhetőségünk: szabadszellemimuhely@gmail.com

Friss topikok

  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Jó olvasni arról,hogy vannak olyan lelkészek,akik a karhatalmi nyomás ellenére sem törtek meg. Kös... (2010.09.25. 19:03) Előzetes: Iványi Gábor lelkész

Limonádé, de csak a pohárban

2010.06.02. 16:12 :: Papa1

Hajnalban jött haza Bécsből, fogfájás rontotta el a napját, de kedvesen és jókedvűen érkezett a Tacubába Falusi Mariann, aki a Szabad Szellemi Műhely tavaszi rendezvénysorozatának utolsó vendége volt. A nagyszerű énekesnőről sok mindent tudhat az, aki érdeklődik a pályafutása iránt, de ezen az estén legbensőbb magánéletének kapuját is meg-megnyitotta a résztvevők előtt.

Mesélt gyermekkoráról, családjáról, énekesi pályafutásának indulásáról és zenekaráról, a Pa-Dö-Dő-ről. Megismerhettük kritikus véleményét a felkészületlen „csillagocskákat” gyártó műsorokról, meggyőződését a művész – közönsége és hivatása iránti – felelősségéről, bepillanthattunk a valóságshowk nem éppen természetes világába. Örömmel számolt be a Művészetek Palotájában, áprilisban tartott önálló estjének sikeréről, amelyen a vendégfellépők között természetesen ott volt állandó társa, Lang Györgyi is. Az ő kerekesszékbe kényszerülésekor nem volt kérdés a Pa-Dő-Dő esetleges megszűnése. Természetes volt a folytatás, és azóta még tudatosabban vállalják a betegségük, fogyatékosságuk vagy kisebbségi létük miatt hátrányt szenvedők melletti addigi kiállásukat. Falusi Mariannak édesanyján kívül a zenekara a családja, a közös nyaralások alkalmával együtt járják a világot. Énekestársát a testvérének tekinti, rendszeresen viszi Bécsbe orvosi kezelésre, közösen vezetnek műsort a Klubrádióban, a hosszú évek óta tartó közös munka ellenére „sem unják egymást”. A Pa-Dö-Dő-n kívül, szóló műsorával is járja az országot, de a világot is. New Yorkban Szirtes Edinával (akivel szintén találkozhattunk a Szabad Szellemi Műhelyben) lépett fel az amerikai közönség előtt. Falusi Mariann nem enged a minőségből, fellépést is csak ott vállal, ahol a közönség figyelmére számíthat. A Szabad Szellemi Műhely társasági estjén nem fellépésre, „csak” beszélgetésre kapott meghívást. A kellő figyelemre és érdeklődésre azonban így sem lehetett panasza, igaz a gondolatokból születő szavak és mondatok kellő okot adtak erre. Ezen az estén csak az énekesnő poharába töltöttek limonádét… (BA)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaszemu.blog.hu/api/trackback/id/tr742051112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása