HTML

SZABAD SZELLEMI MŰHELY

A Szabad Szellemi Műhely egy kulturális-közéleti társaság. Rendezvényeinket 2005 decembere óta havi rendszerességgel tartjuk a XVII. kerületi Tacuba étteremben (Budapest XVII. Hajdúcsárda u. 5.). Blogunk elindítása előtt vendégünk volt: Bálint György, Bauer Tamás, Bus István, Daróczi Ágnes, Dóci József, Dombóvári Csaba, Galgóczy Árpád, Gyárfás István, Hámori Gabriella, Heller Ágnes, Herencsár Viktória, Hódos Mária, Huzella Péter, Karafiáth Orsolya, Kéri László, Kis János, Kiss Tibor, Klein Judit, Konrád György, Ludassy Mária, Martonosi György, Mecseki Hargita, Schilling Árpád, Soma, Török Ádám, Varnus Xavér és Veiszer Alinda. Ezen a blogon 2009 tavaszától olvashatnak vendégeinkről és rendezvényeinkről. Elérhetőségünk: szabadszellemimuhely@gmail.com

Friss topikok

  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Jó olvasni arról,hogy vannak olyan lelkészek,akik a karhatalmi nyomás ellenére sem törtek meg. Kös... (2010.09.25. 19:03) Előzetes: Iványi Gábor lelkész

Ajánló: Dave Samuels (USA) & Spring Island

2010.11.19. 14:03 :: Papa1

Budapest Jazz Club (1088 Budapest, VIII. Múzeum utca 7.) 2011. január 22. 21 óra.

Dave Samuels generációjának egyik legkiemelkedőbb ütőhangszerese. Sokoldalú és kreatív játékának köszönhetően az elmúlt évtizedekben olyan sztárokkal játszott és rögzített lemezeket, mint Oscar Peterson, Chet Baker, Stan Getz, Pat Metheny és olyan formációkban játszott, mint a kultikus Fantasy Band vagy Spyro Gyra. A kiváló vibrafonművész játéka hallható továbbá a beszédes nevű, karibi hangulatot kifinomult jazz-el ötvöző Carribean Jazz Project legsikeresebb, számos Grammy jelöléssel is elismert Afro Bop Allience című lemezén is, csakúgy, mint a 1974-ben alakult Double Image duó lemezein is, melyen a vibrafon-marimba párosban David Friedmennel játszik közösen. Az itthon egyszerűen csak a „smooth jazz királyainak” titulált SpyroGyra oszlopos tagjaként 1977 és 1994 között több mint húsz felvételt rögzített. A zenekar 12 milliónál is több eladott lemezzel büszkélkedhet. Dave Samuelst a Jazziz és a Modern Drummer magazin is a „Best Vibe Player” címmel jutalmazta.

A koncert apropóját a Spring Island együttes nemrégiben megjelent Get Movin’ című lemeze adja, melyen természetesen Dave Samuels is hallható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaszemu.blog.hu/api/trackback/id/tr562459332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása